Topul celor mai importante intrebari adresate angajatului de la casa de amanet

Inainte de a vizita o casa de amanet trebuie sa stii ce intrebari sa ii pui angajatului de acolo. Acest lucru este deosebit de important deoarece sunt situatii in care poti sa fii dezavantajat numai pentru ca nu te-ai informat suficient.
De multe ori nu este suficient sa te informezi numai de pe internet deoarece situatia difera de la o casa de amanet la alta. Una poate sa perceapa comisioane mai mari, alta mai mici sau chiar sa nu accepte anumite tipuri de bunuri pe care doresti sa le amanetezi. O data ce ai ales o casa de amanet primul lucru pe care trebuie sa il intrebi imediat dupa ce i-ai calcat pragul este sa ii intrebi cum va decurge intreg procesul.

De asemenea, trebuie sa detii inca de la inceput informatii si despre alte lucruri pe care ar trebui sa le iei in considerare in decursul acestui proces.
Insa pentru a fi informat complet si sa cunosti tot ceea ce este esential despre intreg procesul de amanet exista un set complet de intrebari pe care trebuie sa le adresezi angajatilor de la casa de amanet.

Cu riscul de a parea agasant este mult mai bine sa fii informat decat sa afli ulterior din contract sau din recenziile de pe internet ca existau alegeri si mai inspirate.

Casele de amanet practica rate a dobanzii diferite care reprezinta castigul pe care il au aceste firme. Unele practica o rata a dobanzii foarte mare in timp ce altele si l-au setat la un nivel deosebit de avantajos. Este foarte important sa pui aceasta intrebare pentru a evita situatia de a plati mai mult decat ti-ai propus.
Toate casele de amanet percep taxe suplimentare in momentul in care accepta un obiect. Aceste taxe reprezinta suma platita pentru depozitare, asigurare, supraveghere si multe altele. Intreaba despre aceasta politica si o data ce ai facut acest lucru la mai multe case de amanet vei putea sa o alegi pe cea mai buna in functie de ceea ce te avantajeaza cel mai mult.
In acest sens, legile care guverneaza casele de amanet difera in functie de tara sau chiar de zona. Tocmai acesta este si motivul principal pentru care trebuie sa intrebi acest lucru inca de dinainte. Majoritatea caselor de amanet solicita numai actul de identitate valabil si dovada ca esti proprietarul de drept al bunurilor respective. Daca nu poti furniza aceste documente atunci este posibil ca angajatul de la casa de amanet sa nu iti accepte bunurile. Insa, daca accepta obiecte si fara sa fie necesara o carte de identitate sau macar o dovada ca iti apartin atunci ar trebui sa iti dea de gandit si iti recomandam sa nu colaborezi cu ei.
Obiectele de dimensiuni reduse care sunt amanetate sunt pastrate intr-un seif pana in momentul rascumpararii lor. Obiectele mari precum masinile sunt pastrate intr-un parc auto si in locuri special amenajate pentru acest scop. Asigura-te ca bunurile aduse de tine sunt pastrate in cele mai bune conditii pana in momentul in care trebuie sa le rascumperi si ca beneficiaza de asigurare in cazul in care se intampla un eveniment neprevazut.
Mai concret spus, daca primesti notificare prin e-mail, telefon sau orice alta forma pe care ati convenit-o de comun acord in momentul in care s-a semnat contractul de amanet. Poate ca ti se pare intrebarea fara sens intrucat cum ai putea uita ca ai amanetat un obiect destul de valoros? Insa, o casa de amanet serioasa nu va uita sa iti aminteasca de apropierea datei scadentei si de totalul sumei (comisioane, taxe si imprumutul) pe care trebuie sa o achiti pentru a rascumpara bunurile.

Astfel vei putea sa te asiguri ca beneficiezi de toate conditiile pentru a putea sa ai cea mai placuta experienta cu casele de amanet si, in caz de nevoie sa repeti operatiunea.

2018-02-21T10:39:14+00:00 21 februarie 2018|0 Comentarii

Adaugati un comentariu