Cum se estimeaza valoarea bijuteriilor tale atunci cand intri intr-o casa de amanet?

Majoritatea dintre noi avem acasa o bijuterie sau chiar mai multe din aur. Unele au valoare sentimentala, altele nu, dar oricum, valoarea sentimentala este foarte usor de estimat. Dar cand vine vorba despre valoarea financiara pe care o au bijuteriile pe care doresti sa le amanetezi lucrurile sunt putin mai complexe.
In primul rand, tot ce trebuie sa faci este sa te adresezi unei case de amanet de incredere, unde poti colabora cu profesionisti, asa cum este si Amanet XXS.

Mai ales in momentele in care te confrunti cu o criza financiara, valorificarea bunurilor din aur sau alte metale pretioase reprezinta una dintre cele mai sigure modalitati pentru a obtine o suma de bani rapid. Astfel nu va mai trebui sa te confrunti cu datorii bancare si rate interminabile sau alte tipuri de datorii care trebuie returnate la scadenta.

Criteriile de evaluare a bijuteriilor din aur pe care doresti sa le amanetezi

De-a lungul anilor, in mod clar ati adunat bijuterii pe care fie nu le mai porti pentru ca s-au rupt fie pur si simplu ai uitat de existenta lor. La casa de amanet poti sa aduci si acei cercei desperecheati din aur sau chiar lantisorul care l-ati primit cadou insa nu l-ai purtat niciodata pentru ca nu ti-a placut. Toate aceste bijuterii de care nu mai ai nevoie poti sa le amanetezi si sa le rascumperi sau chiar sa le vinzi de tot.

Criteriile de evaluare a bijuteriilor din aur sunt greutatea si caratajul. Evaluatorul cu ajutorul unei lupe verifica daca pe bijuterie exista un marcaj. Acesta din urma arata cate karate are bijuteria respectiva. Apoi, bijuteriile se cantaresc si se vor efectua niste comparatii daca marcajul coincide cu concluziile trase de catre evaluator. Aurul care se gaseste pe piata din Romania are caratajul cuprins intre 8 – 24 K iar cu cat aceasta valoare este mai mare cu atat este mai pretioasa bijuteria.

Intregul proces de evaluare este gratuit iar daca pretul pentru bijuteriile amanetate este unul care nu iti convine poti sa te adresezi oricand unei alte case de amanet unde, probabil vei putea gasi ceea ce cauti.
Un alt criteriu de evaluare al bijuteriilor este gradul de uzura. Cu cat este mai deteriorata o bijuterie cu atat valoreaza mai putin. Chiar daca este vorba despre niste bijuterii foarte vechi trebuie sa se prezinte intr-o stare foarte buna.

Cateva aspecte despre evaluarea si siguranta din timpul derularii contractului

Evaluarea bunurilor nu este supusa nici unei conditii contractuale deoarece se realizeaza gratuit de toate casele de amanet si numai daca accepti pretul oferit se incheie un contract pentru serviciile oferite.

In urma evaluarii bijuteriile tale nu vor avea de suferit deoarece sunt atent examinate si in cazul in care vei dori sa afli doar un simplu raspuns legat de valoarea sau autenticitatea lor atunci in mod clar vei putea sa te bazezi pe raspunsul profesionistilor de la casa de amanet.

Fiecare bijuterie evaluata si a carui pret a fost acceptat este depozitat in seiful societatii si supravegheat astfel incat la momentul rascumpararii vei putea sa le gasesti exact cum le-ai lasat. Amanetul este un serviciu care se adreseaza tuturor celor care au nevoie de astfel de servicii si ofera solutii rapide la problemele cu care te confrunti.

2018-02-22T12:45:22+00:00 18 februarie 2018|0 Comentarii

Adaugati un comentariu